Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці волонтери створили кризовий центр для матерів із дітьми та вагітних жінок

16 січня, 12:24

Кризовий центр «Ми поруч» для матерів із дітьми, чи вагітних жінок, котрі зазнали насильства, або потрапили у скрутну ситуацію, запрацював у Вінниці. Це абсолютно волонтерський проєкт, який зініціювала та реалізувала за допомоги небайдужих людей відома у місті активістка Юлія Дякун. 15 років вона опікувалася онкохворими дітьми та допомагала пораненим бійцям. Та регулярно у її діяльності зустрічалися жінки, родини, які у силу різних причин опинялися у скрутній ситуації і не мали, де подітися. Так, як каже Юля, народилася ідея відкрити кризовий центр «Ми поруч». Він надаватиме прихисток жінкам на певний період, допоки жінка не зможе самостійно подбати про себе і свої дітей.

«Під кризовий центр ми орендуємо двоповерховий будинок, у якому наразі завершується ремонт на другому поверсі, а перший поверх готовий, там зараз перебуває дві перших родини, якими ми опікуємося. Загалом заклад розрахований на 10 родин – розповідає Юлія. – Під час свого перебування в Центрі матусі не лише проживатимуть у хороших умовах, але й зможуть отримати правовий захист, юридичний супровід, психологічну підтримку, харчування, певний медичний супровід та догляд. Крім того, плануємо обладнати навчальну кімнату, де жінки проводитимуть час з користю. Голосне для нас, щоб жінка вийшла з центру, стоячи «на обох ногах», була впевнена, що зможе заробляти і забезпечувати себе і дитину».

Перебування жінок із дітьми у кризовому центрі абсолютно безкоштовне. Адресу закладу, чи контакти не дають. Тому, щоб отримати наразі допомогу, Юля Дякун радить звертатися безпосередньо до неї у месенджер, або писати на сторінку закладу у Фейсбук: https://www.facebook.com/muporych. Крім того, оскільки утримання центру обходиться у 65 тисяч грн, а всі витрати сплачуються за рахунок благодійних внесків, волонтерка закликає небайдужих людей підтримати цю добру справу. Реквізити для здійснення допомоги: отримувач: ГО «Кризовий центр «Ми поруч», код ЄДРПОУ 44044712, IBAN UA423026890000026007055358800. Призначення платежу – благодійна пожертва для Кризового центру.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати