Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Півмільйона росіян переїхали до Криму за п'ять років анексії, - Чубаров

16 березня, 17:53
Фото з відкритих джерел

За п'ять років анексії Криму на півострів переселили до півмільйона росіян.

Про це заявив голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров в інтерв'ю журналу НВ.

"Найбільш обережні підрахунки дозволяють припустити, що до Криму з Росії переїхало до 500 тис. людей", - зазначив Чубаров.

За його словами, вважається, що тільки у Севастополі поселилося близько 200 тис. росіян.

На думку Чубарова, для Росії такі заходи - додатковий фактор, який дозволить їй утримувати Крим у разі деокупації, "а її навіть у Кремлі вже давно не вимикають", - додав глава Меджлісу.

Він розповів, що в основному такі переселенці - це сім'ї й самі співробітники військових і силових структур РФ.

"Але вже є чимала частина людей, які переселяються з власної ініціативи. Є банки, які, я думаю, за підтримки державного банку Росії видають пільгові кредити на будівництво людям з певних територій Росії, які переїжджають до Криму. Зокрема, з Іркутської та Новосибірської областей. Вони отримують кредити, які досить відрізняються за відсотками", - повідомив Чубаров.

При цьому, нагадав він, Росія намагається позбутися тих кримчан, які не погоджуються з окупацією півострова. "Такі люди [на думку Кремля] повинні бути витіснені з Криму. І це відбувається шляхом систематичних репресій. Це не тільки залякування, обшуки й арешти, це і неможливість розвитку, коли Крим залишають підприємці", - сказав Чубаров.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати