Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МВФ готовий мобілізувати кредитний потенціал на $1 трлн для допомоги країнам-членам у боротьбі з коронавірусом

16 березня, 16:25
Фото 112 Україна

Міжнародний валютний фонд готовий мобілізувати $1 трлн на кредити для надання допомоги країнам у боротьбі з коронавірусом, повідомила директор-розпорядник Крісталіна Георгієва у блозі на сайті МВФ.

"Як першу лінію захисту фонд може розгорнути свій гнучкий інструментарій реагування на надзвичайні ситуації, який швидко розвивається, щоб допомогти країнам з невідкладними потребами в платіжному балансі", - йдеться в повідомленні.

Ці інструменти дають змогу, зокрема, надати майже $50 млрд країнам, що розвиваються. До $10 млрд можуть бути виділені країнам-членам із низькими доходами під нульову ставку, зазначається у повідомленні.

У МВФ наразі 40 чинних угод на загальну суму приблизно $200 млрд. У багатьох випадках ці угоди стануть ще одним інструментом для швидкого надання кризового фінансування.

"Ми також отримали запити ще від 20 держав і стежитимемо за ними найближчими днями", - наголошується в документі.

"Отже, МВФ може задовольнити 189 країн-членів, демонструючи цінність міжнародної співпраці. Тому що, у кінцевому підсумку, наші відповіді на цю кризу не обмежуватимуться одним методом, одним регіоном чи однією країною", - заявила Георгієва.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати