Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кравчук став почесним громадянином Києва

16 травня, 20:51
Фото з архіву "Дня"

Київська міськрада під час пленарного засідання ухвалила рішення про присвоєння звання Почесний громадянин міста Києва першому президенту незалежної України Леоніду Кравчуку.  

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Крім Кравчука, це звання присвоєно також директору Інституту біохімії імені Палладіна Національної академії наук України, громадському діячеві Сергію Комісаренку та діячеві культури Світлані Литвиновій.

У КМДА зазначили, що під час головування Кравчука прийняли Декларацію про державний суверенітет і Акт проголошення незалежності України. За час перебування на посаді президента він послідовно відстоював незалежність держави і її суверенітет.

Комісаренко - член Національної академії наук України та Національної академії медичних наук України, доктор біологічних наук, професор, державний та громадський діяч. Засновник молекулярної імунології в Україні. Автор понад 400 наукових робіт. Під його керівництвом в 1986 році проведено унікальне дослідження імунітету у людей, які працювали відразу після аварії на Чорнобильській АЕС.

Литвинова - засновник і директор Музею Олександра Кошиця (український хоровий диригент, композитор, етнограф і письменник-мемуарист) при спеціалізованій загальноосвітній школі I-III ступеня №296 (Дарницький район Києва). Понад 40 років працює в сфері освіти, в 1998-2009 роках - депутат Харківської районної в Києві ради.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати