Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Навколо Ейфелевої вежі будують стіну з куленепробивного скла

16 червня, 18:06
Фото Reuters

Незабаром у Парижі замість тимчасових захисних споруд навколо Ейфелевої вежі будуть встановлені нові огорожі, зокрема, стіна з куленепробивного скла, для захисту вежі та її відвідувачів від терористичних нападів. Про це повідомляє ВВС.

"Встановлення нової системи захисту має завершитися до середини липня. Її вартість - 35 млн євро", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що тимчасові захисні споруди були розташовані по периметру вежі у червні 2016.

Бернар Гудьє, президент Товариства з експлуатації Ейфелевої вежі (SETE), заявив, що нові захисні споруди "надійні, як скеля". Скляна стіна завтовшки у 6,5 см захищатиме вежу по обидва боки від площі. З інших боків її оточуватиме металевий паркан заввишки у 3,24 м - це одна сота від висоти самої вежі.

Щоб запобігти нападам із використанням транспортних засобів, перед захисною огорожею встановлять ще й кам'яні блоки.

За словами Гудьє, роботи довкола Ейфелевої вежі є частиною загального плану її реконструкції до Олімпійських ігор 2024 у Парижі, вартість якого складає 300 млн євро.

Територія довкола Ейфелевої вежі закрита для туристів від червня 2016, а бійці спецпідрозділів регулярно патрулюють район.

Очікується, що лише до кінця 2018 вежу мають відвідати близько 7 мільйонів туристів.

Проте мешканці цього району Парижа не дуже задоволені новими захисними спорудами, вони нарікають, що тепер до району важко дістатися як на автобусі, так і на інвалідному візку.

Франція ухвалила нові жорсткі антитерористичні закони у жовтні 2017, через два роки після запровадження тодішнім президентом Франсуа Олландом надзвичайного стану після паризьких терористичних нападів у листопаді 2015.

Від 2015 року у терористичних нападах у Франції загинули понад 240 людей.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати