Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Китай офіційно посилює цензуру в інтернеті

16 червня, 19:02

Китай посилює інтернет-цензуру: влада країни має намір посилити контроль індустрією онлайн-літератури, що щвидко розвивається, аби вона "коректно формувала громадську думку".

Про це пише видання South China Morning Post з посиланням на китайське державне агентство Сіньхуа.

Згідно з директивою Головного державного управління КНР у справах преси та видавництв, контролюватимуться абсолютно всі книжкові онлайн-публікації, - а коло читачів китайського ринку більше, ніж все населення США, зазначає медіа.

Нові правила зобов’яжуть авторів реєструватися на видавничих онлайн-платформах під своїми справжніми іменами, а коментарі читачів будуть ретельніше цензуруватися.

Водночас повний текст документа не доступний широкому загалу і призначений для користування місцевими китайськими адміністраціями.

Протести через цензуру з боку китайської влади спалахували в країні у лютому 2020 року, після того як лікар Лі Веньлянь, який одним з перших намагався попередити громадськість про загрозу коронавірусу, постраждав від поліції, яка звинуватила його в «поширенні чуток» і «серйозному порушенні громадського порядку», пригрозивши арештом.

10 січня 2020 року у доктора з’явилися симптоми захворювання COVID-19. Лі Веньлянь помер 6 лютого внаслідок ускладнень, викликаних коронавірусом.

Крім цього, наприкінці травня в Гонконзі поновилися антикитайські протести через урізання прав автономного регіону з боку Пекіна.

 




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати