Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українська та російська омбудсмени обмінялися списками ув’язнених

16 липня, 17:35
Фото: Facebook/Людмила Денісова

Українська та російська омбудсмени Людмила Денісова і Тетяна Москалькова на зустрічі в Москві 16 липня обмінялися списками українців і росіян, які перебувають у СІЗО і в’язницях двох країн.

"Перебуваючи у Москві передала Уповноваженому з прав людини в РФ Тетяні Москальковій список зі 150 громадян України, які утримуються у місцях несвободи у РФ та в Криму, у тому числі 24 українських моряків. Такий же список, але з громадянами РФ, які утримуються в Україні, мені передала Тетяна Москалькова", - написала Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Вона додала, що ще учора українська та російська омбудсмени домовились про необхідність вирішення гуманітарних питань щодо забезпечення окремих громадян, які перебувають у місцях несвободи, медичною або іншою допомогою.

"Ми визначили кейси осіб щодо яких необхідне термінове медичне втручання незалежних лікарів. Це, зокрема, Павло Гриб, Едем Бекіров, Володимир Балух. Сподіваюся, що найближчим часом їх відвідають лікарі. Також ми з Тетяною Москальковою домовились про те, щоб звернутися до президентів України та РФ щодо розгляду питання помилування деяких громадян наших країн.І надалі продовжуватимемо співпрацю, щоб права наших громадян були відновлені", - зазначила Денісова.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати