Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У львівській галереї на світлинах показують "Інший Львів"

16 липня, 16:41

Галерея «Зелена канапа» презентує фотовиставку трьох фотохудожників Алли Сімутіної, Леоніда Сімутіна та Діани Турук «Інший Львів». Кожен із них показує на своїх світлинах своє бачення Львова.

«Існує думка, що навколишня реальність не є об'єктивною майже зовсім. Адже вона на 70-90% це образ сформований суб’єктивно у нашій голові. Фотографія є відображенням бачення людини. Тому ми й цінуємо її. На фото ми отримуємо інший погляд на той самий об'єкт, зокрема і місто», - зазначила власниця галереї та художниця Олеся Домарадзька.

Фотомитці кожен у власній техніці та жанрах показують глядачам свій особистий Львів. В когось він похмурий, в когось – це місто-свято.

«Все змінюється за принципом доміно, я теж змінилась і мені здається, що моє місто теж змінилося. Об’єктивно – Львів для мене перестав бути місцем проживання і навіть перестав бути містом повернення. Протягом всіх моїх уривчастих відвідувань рідного міста, останніх 5-6 років я досить багато його знімала і 99% кадрів викидала просто з апарату. Ці всі кадри перестали мене зачіпати. Та все ж деякі з них залишала, а ще деякі знаходила в старих, забутих файлах, які раніше мені зовсім не подобалися. Львів заново склався з низки трохи темних, трохи напружених кадрів, невизначених чітко локально. Для мене це – інший, навіть  відчужений Львів  – місто  чи то спогадів,  чи то привидів», - розповіла Алла Сімутіна.

За її словами, назва виставки народилася сама собою. Адже переглядаючи роботи, вони побачили, що у кожного свій Львів, і у кожного він інший.

«В період карантину ми думали змінити цю назву, щоб ніхто не подумав, що мається на увазі «пустельний» Львів карантину. Але стало зрозуміло, що карантин – це лиш незначна ранка на тлі-тілі міста, її забудуть за кілька місяців, і про це не варто думати», - зазначила вона.

Павло Паламарчук

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати