Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В АТО бойовики збільшують кількість обстрілів позицій ЗСУ

16 серпня, 20:05
Фото Reuters

На Донбасі у зоні проведення антитерористичної операції бойовики збільшують інтенсивність обстрілу позицій Збройних сил України. Вже кілька днів поспіль ОРДЛО ведуть вогонь без часових обмежень, все частіше використовуючи важке озброєння.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Сьогодні, близько 8 ранку, у районі Широкиного та Водяного бойовики майже пів години били по українських позиціях з артилерії калібру 122 міліметри. Одночасно по наших укріпленнях на підступах до Широкиного бандити випустили 5 снарядів з переносної реактивної пускової установки Град "Партизан", - пише штаб АТО.

На донецькому напрямку з початку доби бойовики 4 рази відкривали вогонь по українських опорних пунктів у районі Авдіївської промзони, використовуючи, в основному, гранатомети і великокаліберні кулемети.

"Кожен раз наші бійці вогнем оперативно і жорстко придушували спроби ворога почати тривалі бойові дії", - зазначено у повідомленні.

На луганському напрямку ОРДЛО застосували 120-міліметровий міномет в околицях Новоолександрівка, а у районі Кримського били з гранатомета.

У штабі АТО додали, що незважаючи на активні збройні зіткнення, жителі Донецької області готуються до нового навчального року.

"Тільки в Авдіївці 1 вересня до школи підуть понад 1 300 учнів, а дитячі садки міста візьмуть близько 400 вихованців. Українська влада на підготовку цих навчальних закладів запланувала витратити більше 3,5 млн гривень", - підсумували у штабі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати