Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Північний потік-2" задуманий Росією для того, щоб розвалити ЄС, - Сироїд

16 серпня, 19:30
Фото з архіву "Дня"

«Північний потік-2» задуманий Росією для того, щоб розвалити Європейський Союз.

Про це у коментарі «Дню» заявила заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд.

«Не виключаю, що «Північний потік-2» задуманий Росією для того, щоб розвалити Європейський Союз. Фактично між Росією та Німеччиною будується транзитна потужність, якої разом з першою гілкою «Північного потоку» буде досить для того, щоб не качати газ через Україну. Після побудови нової гілки Росії нічого не заважатиме просто закрутити кран і нічого не прокачувати, в тому числі Україні. Поки вона не може цього зробити, адже через нас іде газ у Європу», - пояснила вона.

Заступник голови Верховної Ради підкреслила, що українська газотранспортна система та її функціонування — це як ще один «ядерний арсенал».

«Наша газотранспортна система та її функціонування — це як ще один «ядерний арсенал». Його втрата, після Будапештського меморандуму, буде ще однією втратою гарантій безпеки. Що може зупинити цей проект? Тільки жорсткі американські санкції. У Європі поки немає сили об’єднатися в єдиному рішенні проти Північного потоку. Україна, у свою чергу, вже має шукати рішення, як не потрапити у яму, в яку заганяє Європу будівництво «Північного потоку-2», - сказала Сироїд.

Більше читайте у матеріалі «Спочатку весілля...».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати