Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мером Херсона залишається Миколаєнко

16 листопада, 13:09
Фото Івана АНТИПЕНКА

Херсонська міська виборча комісія підписала підсумковий протокол щодо результатів другого туру виборів міського голови, які відбулися 15 листопада. Згідно з протоколом, на виборах мера переміг діючий голова, самовисуванець Володимир Миколаєнко. Із 53 229 виборців, які взяли участь у голосуванні, Миколаєнка підтримали 37 532 городян, що становить 70,6%. За його конкурента від «Батьківщини» Владислава Мангера проголосували 15 697 осіб або 29,5%.

На думку координатора Громадської мережі ОПОРА в Херсоні Максима Єлігулашвілі, загалом другий тур виборів міського голови пройшов без серйозних порушень. «Щодо ходу дня голосування, то він відзначився дуже низькою явкою виборців – в середньому вона склала 20,4%. Разом з тим, заниження явки на повторному голосуванні відображає специфіку та інтенсивність перебігу передвиборчої кампанії і не може трактуватися як факт зниження суспільної легітимності результатів волевиявлення чи зростання недовіри громадян до інституту виборів», – вважає Максим Єлігулашвілі.

За його словами, у порівнянні із 25 жовтня, було зафіксовано зменшення кількості порушень в діяльності виборчих комісій та інших суб’єктів виборчого процесу. «Незважаючи на наявність окремих інцидентів з ознаками порушення законодавства, за оцінкою ОПОРИ, порушення, які були зафіксовані на виборчих дільницях, не могли вплинути на остаточне визначення переможця на повторному голосуванні з виборів міських голів, – коментує експерт. – Комісії працювали у спокійному режимі, процес підрахунку голосів пройшов без суттєвих складнощів. Найбільш важкими були порушення, пов’язані з підписанням пустих бланків протоколів по підрахунок голосів. Було зафіксовано три таких факти. В комісіях пояснювали це тим, що хотіли скоріше закінчити процес складання протоколів».

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати