Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сьогодні своє 30-річчя відзначає український боксер Олександр Усик

17 січня, 16:11
Фото facebook.com/il.consul.lviv

Видатний український спортсмен Олександр Усик народився у Сімферополі, батьки ж його родом з Чернігівщини та Сумщини.

У дитинстві він займався футболом, та все ж віддав перевагу боксу, яким займається вже 15 років. Закінчив Львівський державний університет фізичної культури, став його аспірантом.

На Олімпійських іграх у Лондоні Олександр виборов золоту медаль, здобувши перемогу у двобої з італійським боксером Клементе Руссо. Глядачам тоді найбільше запам’ятався його образ – Усик завжди виглядає на ринзі, як справжній козак, а після лондонського поєдинку він ще й станцював гопак.

Усього за кілька років Олександру вдалося піднятися на боксерський Олімп. Цього року він зміг стати кращим з кращих - завоював пояс WBO, який він виборов у поляка Кшиштофа Гловацького, а згодом успішно захистив його у двобої з Тобісо Мчуну.

Крім цього, Олександр Усик встановив історичний рекорд і перевершив досягнення легендарного американського боксера Евандера Холіфілда. Він став чемпіоном світу у першій важкій вазі за рекордні 10 поєдинків.

За тиждень Усика можна буде побачити у кінотеатрах, бо на екрани виходить перша українська спортивна драма «Правило бою», де він зіграє самого себе.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати