Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці тривають курси для військових льотчиків, які проводять інструктори Збройних сил Сполучених Штатів

17 січня, 17:56

Вчора група іноземних інструкторів, яку очолює капітан Збройних Сил США Аброр Саматов, розпочала серію курсів для офіцерського та особового складу Повітряних Сил Збройних Сил України. Методологічні заняття з питань управління бойовими діями авіації та метеорологічного забезпечення операцій проходять на базі 60-го Будинку офіцерів ВПС. Головна їхня мета –передати досвід з управління бойовими діями в повітрі, що використовується у Збройних Силах США.

«На навчальні курси до Вінниці прибули представники Повітряних Сил України з різних регіонів. Серед них – льотчики, штурмани, начальники служб безпеки польотів, повітряно-вогневої і тактичної підготовки, також присутні представники Харківського національного університету Повітряних Сил імені Кожедуба, – коментує головний спеціаліст відділу міжнародного військового співробітництва Командування ВПС Збройних Сил України. Петро Майданюк. – Навчання проводять 9 офіцерів із Штатів. Це передусім фахівці авіаційних і метеорологічних підрозділів, а також керівництва бойовими польотами. Вони розповідають про методики здійснення бойових вильотів, діляться досвідом керування бойовими вильотами у повітрі, при чому за різних погодних умов. По завершенні курсів, усі слухачі отримати сертифікати про проходження навчання. Окрім цього, в останній день занять наші льотчики матимуть можливість поділитися зі своїми американськими колегами власним досвідом, який здобули під час служби у зоні АТО».

На цьому співпраця українських та американських льотчиків не завершується. Як каже Петро Майданюк, навчальні курси для офіцерського та особового складу Повітряних Сил Збройних Сил України упродовж поточного року проводитимуться постійно, відповідно до вже складеного плану військового співробітництва. Тому найближчим часом на офіцерів ВПС чекають подібні навчальні курси у Старокостянтинові та Васильків. Серед інструкторів будуть і представників Збройних Сил Канади.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото з офіційного сайту Міноборони

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати