Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МЗС: На затонулому біля берегів Туреччини судні було 10 українців і 2 іноземці, 6 людей врятували, 2 загинули, пошуки 4 тривають

17 січня, 17:27

Пошуки чотирьох членів екіпажу теплохода Arvin, що затонув у неділю біля берегів Туреччини, наразі тривають, двоє моряків загинули, шестеро врятовані, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

За його словами, десять із 12 членів екіпажу є громадянами України. Про громадянство загиблих і врятованих не повідомляється.

"Біля берегів Туреччини затонуло судно Arvin з 10 українцями і 2 іноземцями на борту. 6 людей врятовані, 2 загинули. Пошуково-рятувальна операція щодо 4 моряків триває", - написав Ніколенко у своєму Twitter.

За його словами, українські консули вирушили в порт Бартин для надання консульської допомоги.

"Гаряча" лінія: +90 539 550 98 98.

Раніше повідомлялося, що близько 13-ї години неділі, за повідомленням морської рятувальної служби Туреччини, в Чорному морі біля берегів турецької провінції Бартин затонув теплохід Arvin. На борту перебували 12 членів екіпажу, з них двоє громадян РФ.

У ЗМІ з'явилася інформація, що загинули двоє членів екіпажу, а суховантаж Arvin йшов під російським прапором. Рятувальну операцію ускладнюють несприятливі погодні умови.

За даними порталу Vesselfinder, судно Arvin (номер IMO 8874316) ходить під прапором Палау з 2016 року, судновласником є компанія Arvin Sg Ltd. Судно 1975 року побудови приписано до порту Малакаль.

У турецький порт Бартин судно прийшло з грузинського порту Поті, наступним портом суднозаходу було визначено Бургас (Болгарія).

Судно типорозміру "Волго-Балт" до 1992 року ходило під російським прапором, судновласником було "Біломорсько-Онезьке пароплавство". Пізніше суховантаж перейшов іншим судновласникам і ходив під прапорами Мальти і Камбоджі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати