Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чернігівці взяли участь у форумі-театрі Айдена Меєра

17 лютого, 16:32

Цими вихідними чернігівцям пощастило стати учасниками незвичайного театрального експерименту. Це так званий форум-театр, акторами в якому можуть бути всі охочі незалежно від віку, освіти та соціального статусу. А глядачі, що прийшли на виставу, несподівано для себе можуть посісти місце акторів та запропонувати свій варіант розвитку сюжету.

Темою постановки може бути будь-яка суспільна проблема чи явище, що викликає занепокоєння та напруження. Приміром, поширення ВІЛ, стихійне лихо чи бойові дії. Цього разу темою стала кризова ситуація в нашій країні. Звичайні люди – студенти, підприємці, журналісти, задіяні у виставі, нічого не вигадували, вони просто висловлювали сумніви, побоювання, надії та очікування, з цим пов’язані. І розігрували певні ситуації. Коли хід подій глядачам не подобався, кожен міг сказати «стоп!» і стати на місце актора, щоб змінити сюжет.

За словами режисера цього інтерактивного проекту Айдена Меєра, що приїхав до нас з Північної Ірландії, форум-театр допомагає людям зняти емоційне напруження, поділитися думками в безпечних умовах, відчути підтримку одне одного, а також шляхом активного діалогу пошукати рішення проблем. Айден Меєр – один із семи режисерів-тренерів, котрий володіє цією унікальною технологією і котрий разом зі своїми колегами приїхав в Україну. Кожен з них працював у різних містах, тож подібні форум-театри відбулися також в Одесі, Чернівцях, Донецьку, Києві.

Вікторія СИДОРОВА, Чернігів   

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати