Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Болгарія закриває столицю на карантин у зв’язку з пандемією

17 квітня, 13:30
Фото: з архіву "Дня"
Болгарія з 17 квітня закриває свою столицю Софію на в'їзд та виїзд у зв’язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19.
 
Про це повідоється у The Sofia Globe, зазначив Укрінформ.
 
"Міністр охорони здоров'я Болгарії Кирил Ананьєв заявив увечері 16 квітня, що розпорядився припинити рух автомобілів до та з столиці Софії з півночі 17 квітня, що залишатиметься в силі до подальшого повідомлення", - йдеться у дописі.
 
Такі дії були викликані великими чергами автомобілів на виїзді із Софії 15 та 16 квітня.
 
За словами глави МВС країни Младена Марінова, 16 квітня було зупинено 5 тис. автівок на виїзді з міста. Люди, які пізніше повертатимуться до Софії і які зазначили неправдиву причину виїзду з міста, зіткнуться із штрафами та посиленою перевіркою.
 
Ананьєв заявив, що заборона поширюватиметься лише на легкові автомобілі та міжміські автобуси - вантажний рух буде дозволено. Також заборона не стосуватиметься транспортних засобів із людьми, які їдуть на лікування, бригад швидкої допомоги, комунальних підприємств.
 
Проїзд на машині на роботу буде обмежений двома часовими інтервалами протягом дня – 6:00-8:00 та 18:00-20:00.
 
Марінов заявив, що наразі рух в межах Софії не обмежується. 
 
Болгарський уряд закликає жителів відмовитися від поїздок за місто протягом 4-денних вихідних у зв’язку із Великоднем, аби зупинити поширення коронавірусу.
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати