Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ізраїль завдав нових авіаударів у секторі Газа

17 травня, 13:13

Ізраїль в ніч на четвер, 17 травня, скоїв серію авіаударів по цілях у секторі Газа.

Про це повідомляє газета The New York Times.

Метою повітряних ударів були об'єкти палестинського радикального руху ХАМАС - ряд будівель і інфраструктура на одній з військових баз, а також завод з виготовлення зброї, повідомив представник ізраїльської армії.

За даними міністерства охорони здоров'я в Газі, в результаті авіаударів було поранено одну людину.

Нагадаємо, під час акцій протесту проти відкриття посольства США в Єрусалимі на адміністративному кордоні Сектора Газа загинули близько 60 палестинців.

Як повідомлялося, тисячі людей зібралися біля кордону на знак протесту. Кілька сотень із них підійшли до огорожі, кидали каміння і намагалися прорватися, а ізраїльські військові відкривали вогонь з іншого боку.

Ізраїльські військові заявили, що "приблизно 10 000 бунтівників в даний час збираються уздовж кордону Гази, і ще тисячі збираються в наметах приблизно за півкілометра від огородження".

За їхніми словами, "солдати реагують засобами для розгону натовпу та вогнем і працюють відповідно до стандартних робочих процедур".

Повідомлялося також, що Ізраїль тимчасово закриє КПП на кордоні з сектором Газа.

Зазначимо,що Ізраїль вважає місто Єрусалим своєю неподільною столицею. Ізраїль захопив східну частину міста під час Шестиденної війни в 1967 році та згодом анексував.

Палестинці ж прагнуть зробити східну частину Єрусалима майбутньою столицею власної держави.

Повідомлялося, що Євросоюз закликає Ізраїль і Палестину діяти стримано у зв'язку із загостренням ситуації на кордоні з cектором Газа.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати