Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Польща видворить громадянку РФ за участь у гібридній війні проти країни

17 травня, 19:54
Фото: Укрінформ

Польські спецслужби затримали у четвер громадянку Росії Катерину Ц., яку буде видворено з території Польщі за участь у гібридній війні Москви проти Варшави.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Агенції внутрішньої безпеки Польщі (ABW).

“17 травня за поданням керівника Агенції внутрішньої безпеки було затримано з метою вислання з Польщі Катерину Ц. - громадянку Росії, яка перебуває в Польщі з 2013 року. Жінку буде видворено з Польщі найближчим часом”, - йдеться в заяві ABW.

Зазначається також, що додатково чотирьом іншим особам буде заборонено в'їжджати до Польщі на п'ять років. Усі вони, за інформацією польської спецслужби, брали участь у гібридних діях проти Польщі.

Повідомляється, що польська спецслужба впродовж останніх тижнів вживала заходів щодо нейтралізації активності двох мережевих структур, які беруть участь у російській гібридній та інформаційній війні проти РП. Відтак зібрані матеріали дали змогу встановити осіб, які активно долучаються до дій, що загрожують безпеці Польщі.

“Усі п'ятеро осіб здійснювали посилені спроби щодо консолідації проросійських середовищ Польщі навколо двох пріоритетних на сьогодні для російської сторони цілей гібридної війни проти Польщі: розпалювання польсько-української неприязні у суспільно-політичній сфері, а також заперечення польської історичної політики і заміни її російським наративом”, - наголошується у заяві польської спецслужби.

Паралельно з цим ABW здійснює кроки щодо громадян Польщі, які співпрацюють з цими іноземцями у російській інформаційній війні проти РП. По відношенню до деяких із них спільно з прокуратурою здійснюються кроки, що мають на меті висунення проти них звинувачень.

Як наголошує польська спецслужба, отримані дані вказують на те, що Росія “не лише заохочує польських громадян до здійснення визначених дій проти Польщі, що відповідають інтересам Росії, але й фінансує їх активність у цьому напрямку”. Як наголошується, часто ці кошти витрачаються не за призначенням, що доводить: особи виконують цю роботу не через якісь високі ідеали.

“Здійснені спецслужбою кроки вкотре доводять масштаби інформаційної війни, яка здійснюється російською стороною проти Польщі. Потрібно особливо підкреслити і попередити польське суспільство, аби воно з надзвичайною обережністю сприймало проросійські ініціативи в Польщі”, - підкреслює Агенція внутрішньої безпеки Польщі.

Вона зазначає, що російська сторона намагається створити хибне переконання, що всі ці ініціативи мають спонтанний характер незалежних ініціатив, а насправді інспіруються, координуються і фінансуються Росією з метою дестабілізації соціально-політичної ситуації в Польщі.

Нагадаємо, що США пригрозили санкціями проти "Північного потоку-2".




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати