Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Південна Корея відмовилася терпіти "нерозумну поведінку" КНДР

17 червня, 10:37

Сеул більше не має наміру терпіти "нерозумні" слова і дії Пхеньяна.

Про це повідомили в адміністрації президента Південної Кореї, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми більше не потерпимо нерозумних слів і дій Півночі", - попередив в своїй заяві Юн До Хан, представник адміністрації президента Республіки Корея Мун Чже Іна.

Блакитний будинок також розкритикував Кім Е Чжон - сестру північнокорейського лідера Кім Чен Ина - за її "грубу і безглузду" критику президента Південної Кореї.

Крім того, Сеул висловив невдоволення тим, що Пхеньян повідомив про неоголошені пропозиції Південної Кореї направити спеціального посланника президента для розрядки напруженості на півострові.

У своїй останній заяві, опублікованій раніше в той же день, Кім Е Чжон засудила Мун Чже Іна за його мову про міжкорейські відносини з нагоди 20-ї річниці історичного саміту Сеул-Пхеньян. Вона назвала коментарі південнокорейського президента "безсоромною софістикою".

Північна Корея заявила в середу, що її армія знову увійде в прикордонні райони Кесон і гори Кимгансан.

У вівторок стало відомо про підрив офісу по міжкорейським зв'язків в технопарку Кесон недалеко від демілітаризованої зони. Влада КНДР підтвердила, що будівля була зруйнована за їх рішенням.

"Сполучені Штати повністю підтримують зусилля Республіки Корея по міжкорейським відносинам і закликають КНДР утриматися від подальших контрпродуктивних дій", - заявили в Держдепі США.

Довідка «Дня»: минулого тижня влада КНДР оголосила про припинення контактів з Сеулом за всіма існуючими каналам зв'язку. Цей крок послідував після того, як КНДР висловила протест у зв'язку з закиданням пропагандистських листівок з території Південної Кореї. Кім Е Чжон, сестра лідера КНДР Кім Чен Ина, попередила, що Пхеньян може піти на застосування проти Півдня сил, якщо Сеул не припинить подібну практику.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати