Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині провели благодійний еко-фестиваль, вирученні кошти від якого підуть на створення арт-простору

17 липня, 15:03
Фото надано авторкою

15–16 липня у Бершаді, на острові Анталька, відбувся благодійний еко-музичний фестиваль «Skyline» (О.Б.РІ.Й), який уже другий рік поспіль збирає всіх, хто любить гарну музику та корисний відпочинок на лоні природи. Цього року фестиваль об’єднав небайдужих задля хорошої справи – створення креативного арт-простору для дітей та молоді міста. Щоб залучити якомога більше відвідувачів, організатори дійства запросили до участі у еко-фесті понад два десятки сучасних рок-гуртів. Вони працювали на двох сценах. Для дітей були організовані майстер-класи, спортивні змагання та квести. Також діяв ярмарок майстрів народної творчості, де можна було не лише придбати вироби, але й навчитися їх робити. Частували гостей домашніми стравами та еко-ласощами. А для тих, хто хотів заночувати на острові розгорнули наметове еко-містечко.

Вартість квитків на фестиваль була символічною: один день коштував 50 грн., а два – 100 грн. Безкоштовний вхід мали учасники бойових дій з сім’ями, діти до 12 років, пенсіонери та багатодітні сім’ї.

«Еко-фестиваль – це місце, де збуваються мрії, де по-особливому смакують страви домашньої кухні, душу зігріває аромат пряного чаю, а струни гітари творять мелодію єднання, бо всі ми зібралися тут, щоб створити площадку для культурного розвитку наших дітей та молоді, – каже співорганізаторка дійства Наталя Дудник. – Завдяки фестивалю, вперше за багато років було розчищено від чагарників паркову зону «Анталька», прибрана прибережна смуга і місце для купання, облаштовані ігрові майданчики і місце для сцени. Щосуботи, протягом кількох місяців, тут постійно трудилися достойні похвали жителі нашого району, які вже стали волонтерами фестивалю. Цього року ми вирішили спрямували всі зусилля і кошти на те, щоб у Бершаді запрацював арт-простір, який хочемо відкрити на базі колишнього Будинку піонерів, де є багато занедбаних приміщень. Плануємо відновити роботу гуртків, де займатимуться юні художники, поети, гравці КВН, також працюватимуть громадські організації, які хочуть розвивати нашу громаду у різних напрямках».

За два дні фестиваль відвідало майже дві тисячі гостей. Кожен відвідувач мав можливість вибрати для себе найцікавішу локацію – а їх було більше десяти. На одній – можна було навчити готувати еко-ласощі (цукерки з фініків, зернят та арахісу) та еко-чіпси (сушені фрукти), а на іншій – дізнатися про секрети здорового харчування. Для шанувальників активного відпочинку влаштовували змагання з перетягування канату, армреслінгу, тенісу, стрільби з лука. Видовищним фінальним дійством став показовий заплив на байдарках на катамаранах.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина, фото надано авторкою

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати