Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ДП "Антонов" разом із турецькою компанією планують будувати Ан-188

17 липня, 13:03
Фото: "Укроборонпром"

Державне підприємство "Антонов", що входить до складу Державого концерну  "Укроборонпром", планує заснувати спільне підприємство з виробництва транспортного літака короткого зльоту і посадки Ан-188 з турецькою Turkish Aerospace Industry (TAI). Про це повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

"На Farnborough-2018 у понеділок, 16 липня, відбулися переговори з делегацією Turkish Aerospace Industry (TAI), в результаті яких сторони підтвердили принципову зацікавленість у продовженні співпраці за даним проектом. Найближчим часом турецька делегація відвідає ДП "Антонов" для фіналізації створення юридичних документів щодо формування спільного підприємства з метою розробки, побудови та випробувань літака Ан-188", - йдеться у повідомленні.

Згідно із законодавством, ці докумени будуть подані на розгляд Кабміну України.

Нагадаємо, на міжнародному авіакосмічному салоні Farnborough Airshow, який розпочався 16 липня у передмісті Лондона, підприємства авіабудівного кластеру ДК "Укроборонпром", серед яких ДП "Антонов", ДП "Авіакон", ДП "Миколаївський авіаремонтний завод "НАРП" та ДП "Новатор", демонструють свої послуги і можливості. У небі Великої Британії "Антонов" здійснить демонстраційний політ військово-транспортного літака Ан-178. Окрім того, під час авіакосмічного салону українська делегація візьме участь у низці переговорів з іноземними партнерами.

Ан-188 - проект українського перспективного середнього багатоцільового військово-транспортного літака короткого злету і посадки, анонсований на 51-му Міжнародному авіасалоні в Ле-Бурже 2015 року. За своєю суттю є модифікацією Ан-70 з чотирма турбореактивними двигунами виробництва АТ «Мотор Січ» - Д-436-148ФМ або новітніми АІ-28 замість турбовентиляторних Д-27. За цільовим призначенням літак займає нішу між середнім транспортним літаком С-130J-30 та важким С-17А. Технічні характеристики дозволять експлуатацію на грунтових злітних смугах довжиною від 915 м (3 000 футів).

Farnborough Airshow-2018 - міжнародна виставка, що присвячена літальним апаратам усіх типів і призначень, авіаційним та космічним двигунам, супутникам, ремонту і технічному обслуговуванню авіаційної техніки, радарам і системам спостереження, авіоніці та наземному устаткуванню тощо. Виставка проходить кожні два роки і є найбільшою експозицією у Великій Британії та однією з основних у світі. У цьому році Farnborough Airshow буде тривати з 16 по 22 липня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати