Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Порошенко: Саме РФ має відповісти за теракт із рейсом MH17

17 липня, 10:41
Фото Reuters

Саме Російська Федерація має понести відповідальність за теракт з літаком рейсу MH17, оскільки спільна слідча група, що він був збитий зенітно-ракетним комплексом БУК, який належав російським військам та був доставлений з РФ. Про це президент України Петро Порошенко написав у Facebook.

"Четверті роковини трагедії MH17. Схиляємо голови у скорботі та молимось із родинами 298 трагічно загиблих. Спільна слідча група з представників Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України встановила, що літак був збитий російським зенітно-ракетним комплексом БУК, який належав російським військам та був доставлений з РФ. Саме Росія має понести відповідальність за цей теракт", - написав Порошенко.

Він запевнив, що Україна і надалі надаватиме усю необхідну допомогу для проведення професійного розслідування та покарання винних у трагедії.

Як зазначив президент, підтвердженням цього є нещодавня ратифікація українським парламентом угоди між Україною та Нідерландами про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов'язаних зі збиттям літака рейсу МН17. Вона врегульовує питання співпраці компетентних органів обох держав та переслідування і засудження винних у рамках судової системи Нідерландів.

"Вірю у встановлення істини та досягнення справедливості. Усі причетні до цього теракту мають бути притягнуті до відповідальності та понести покарання", - резюмував глава держави.

17 липня - четверта річниця авіаційної катастрофи рейсового пасажирського літака Боїнг-777 компанії "Малайзійські авіалінії", що летів за маршрутом Амстердам–Куала-Лумпур. Внаслідок цієї трагедії загинули 298 осіб – усі пасажири та екіпаж. Літак було збито у небі над селом Грабове Донецької області в зоні воєнних дій на сході України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати