Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Донбасі проблеми з доступом до питної води, - ООН

17 серпня, 14:22
Фото: Укрінформ

Десятки тисяч жителів сходу України не можуть отримати доступ до безпечної питної води, оскільки насосні станції все частіше стають об'єктами обстрілу сторонами збройного конфлікту. Про це повідомляє прес-служба Управління з координації гуманітарних питань (УКГП) ООН.

Координатор надзвичайної допомоги Стівен О'Браєн заявив, що майже 400 тис. людей по обидві сторони лінії розмежування в Донецькій області не мали доступу до питної води протягом кількох днів у зв'язку з виходом з ладу Південно-Донбаської водонасосної станції.

У звіті УКГВ за 16 серпня йдеться, що насосна станція відновила роботу і очікується відновлення водопостачання для близько 210 тис. жителів територій, контрольованих урядом і приблизно 180 тис. жителів районів, які не контролюються урядом.

"На інші основні послуги, такі як охорона здоров'я та освіта, також вплинули обстріли. Наприклад, в травні в Мар'їнці була обстріляна школа, в результаті якої чого було евакуйовано близько 140 дітей. Більше 230 будинків були пошкоджені в контрольованих урядом районах і на непідконтрольних Україні територіях, в результаті чого багато людей потребують притулку і основних послуг ", - йдеться в звіті.

В організації твердять, з початку 2017 військові дії на сході України не загострилися, але щоденні зіткнення продовжують завдавати шкоди критичній інфраструктурі.

"Навмисне порушення доступу до якісного водопостачання в районах конфлікту є очевидним порушенням міжнародного гуманітарного права", - додав О'Браєн.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати