Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Укроборонпром і Міноборони Британії запустили Програму для розвитку озброєння України

17 вересня, 15:38
Фото ukroboronprom.com.ua

Керівники державних оборонних підприємств та топ-менеджмент Укроборонпрому розпочали навчання у Стратегічній програмі Києво-Могилянської Бізнес-Школи (kmbs) для розвитку системи озброєння України.

Програма розроблена kmbs за сприяння Концену та Міністерства оборони Великої Британії, повідомили в пресцентрі "Укроборонпрому".

Упродовж 6 місяців 40 управлінців з 19 інституцій оборонної галузі, в тому числі з Офісу президента, РНБО, Верховної Ради, Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ, працюватимуть над розробкою нового дизайну системи озброєння України. У підсумку це забезпечить стійкість і конкурентоспроможність оборонної індустрії, а також позитивно впливатиме на економічний та технологічний розвиток країни.

В основі програми — методологія дизайну державних систем та бізнес-екосистем, а також п’ятирічний досвід kmbs у забезпеченні професійного розвитку державного керівництва вищого рівня у секторі безпеки і оборони.

«Складно переоцінити внесок оборонної системи України у стримання агресора, економічний та технологічний розвиток держави, її процвітання. Система озброєння є однією з ключових складових цього розвитку. У межах цієї Програми ми будемо працювати над розробкою нового дизайну системи оборонної індустрії, розширенням міжсекторальної взаємодії та формуванням нової культури», — зазначає керівниця програми Гелена Саврук.

Під час навчання учасники матимуть можливість перейняти досвід розвитку інновацій та взаємодії зі стейкхолдерами від партнерів Програми з Міністерства оборони Великої Британії, а також вивчати успішний досвід систем розвитку озброєння інших країн.

Очікується, що випускники програми стануть лідерами змін у своїх інституціях та будуть імплементувати напрацьовану модель  через призму визначених президентом України пріоритетів щодо використання механізмів державно-приватного партнерства та військово-технологічного співробітництва у оборонно-промисловому комплексі. Залучення великого кола стейкхолдерів до процесу сприятиме запровадженню інтегрованого та сфокусованого підходу до розвитку технологічного та економічного потенціалу оборонної промисловості України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати