Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Харківські школярі провели ярмарок, щоб зігріти воїнів АТО

17 жовтня, 17:15

Жовто-блакитне печиво, торти й пироги, квіти та прикраси, обереги, саморобні їжачки із прапорами України і навіть вишиванкові тістечка. Вдень 17 жовтня в Харківській спеціалізованій школі номер 11 діти й вчителі провели благодійний ярмарок на підтримку воїнів АТО.

Солодощі та патріотичний хендмейд для ярмарку школярі робили власноруч та за допомогою батьків. Подія вийшла не тільки смачною й радісною, але й надзвичайно зворушливою. «Ми вже проводили подібні патріотичні акції, - пояснює директор школи Світлана Проценко. - Минулого року в нас був український тиждень, проводили день української музики та день вишиванки, були і ярмарки. Але саме пожертви для воїнів АТО та для шпиталю діти вирішили збирати вперше. Все було абсолютно добровільно, і багато батьків активно нас підтримало. Деякі батьки самі допомогли дітям організувати ярмарок та продавати вироби. Бачите, як багато учасників у вишиванках з українською символікою? То їхнє бажання, такі зараз настрої» .

Ініціаторами теплого осіннього ярмарку учні страших класів – Діана, Артем та Олександра. «Ми збираємо гроші, щоб допомогти бійцям в Донецькому аеропорті – туди їздять наші друзі. Також ми опікуємося бійцями Харківської області, - розповідає Артем з 11 класу. - Бійцям зараз потрібні щонайменше каремати, щоб вони не захворіли, бо вони сидять та сплять просто на землі і страшенно мерзнуть. Сподіваємось хоча б зібрати на теплі речі, одяг, термобілизну, бо в деяких частинах вояки залишилися голі проти зими! В понеділок ми звітуватимемо про гроші, які зберемо, та про витрати на конкретні речі для армії, які закупимо».

Насамкінець несподівано для педагогів та учасників на сцену вийшов учень сьомого класу Андрій та прочитав запальний та натхненний реп на власні вірші про захист України та Харкову від тих, хто «колись були братами» та про непереможний козацький дух.

Альона Соколинська

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати