Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Бельгія вводить комендантську годину і закриває ресторани через посилення пандемії

17 жовтня, 10:45

Бельгійський комітет з погодження, який об'єднує керівників федеральних і регіональних влад, у зв'язку з посиленням пандемії COVID-19 прийняв у п'ятницю рішення ввести комендантську годину на всій території країни.

Про це повідомив прем'єр-міністр Олександр Де Кроо на прес-конференції в Брюсселі після засідання комітету, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми усвідомлюємо, що ці заходи дуже жорсткі. Але вони необхідні. Цей вірус торкнувся всіх особливо тяжким чином. Нас чекають дуже складні тижні. Але, щоб уникнути гіршого, треба діяти зараз", - сказав прем'єр.

За його словами, зараз цифри за всіма показниками пандемії в країні вище, ніж у березні і квітні нинішнього року, іноді вище вдвічі.

Глава уряду оголосив про введення на всій території Бельгії комендантської години. Це розпорядження набирає чинності з понеділка, 19 жовтня. Комендантська година, під час якої заборонено виходити на вулицю, буде діяти з опівночі до п'ятої години ранку. Виняток зроблено для тих, хто відправляється на роботу або повертається з неї і ще низки спеціальних випадків. На цьому тижні такий захід вже було введено в бельгійських франкомовних провінціях Валлонський Брабант і Люксембург.

Крім того, з 19 жовтня закриваються ресторани і кафе на всій території країни.

"Ресторани і кафе повинні закритися на період в один місяць. Через два тижні буде проведена оцінка ситуації і буде прийнятий пакет масштабних заходів з підтримки сектора, щоб допомогти кафе і ресторанам пройти цей явно дуже і дуже важкий період для них", - повідомив прем'єр.

Він додав, що продаж алкоголю ввечері буде заборонено з 20:00. Нічні магазини зобов'язані закриватися о 22:00, і в них, як і всюди, не можна торгувати алкоголем з 20:00.

Близьке спілкування з особами, які не є членами родини, скорочується до 1 людини. У приватних застіллях чи інших зборах можуть брати участь не більше 4 осіб при дотриманні санітарних заходів обережності і за умови, що протягом двох тижнів це будуть одні і ті самі люди.

Там, де дистанційна робота можлива, вона стає обов'язковою. В інших випадках повинні дотримуватися найсуворіші превентивні заходи.

Скасовуються традиційні різдвяні базари, які, зазвичай, починалися на початку листопада.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати