Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У поліції уточнили кількість постраждалих під Жовтневим палацом у Києві

17 грудня, 21:19
Фото Валентина ТОРБИ, "День"

У поліції уточнили кількість постраждалих правоохоронців у ході сьогоднішніх зіткнень під Жовтневим палацом у центрі Києва. Мова йде про 17 поліцейських та 15 бійців Національної гвардії, передає прес-служба столичного главку ГУНП.

Як повідомляють в поліції, під час бійок мітингувальники почали застосовувати невідомий газ з подразнюючою дією, кидали петарди і пляшки з водою. У деяких військовослужбовців було відібрано спецзасоби.

Постраждалі перебувають у лікарні з отруєнням невідомою речовиною, у деяких також діагностували забої.

В даний час ситуація в центрі Києва спокійна, запевняють в столичному главку.

Також у поліції уточнили кількість кримінальних проваджень, відкритих за фактом сьогоднішніх подій: їх уже три, а не два, як повідомлялося раніше. Їх відкрили за ст. 15 ст. 341 (замах на захоплення державних або громадських будівель або споруд), ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в центрі Києва в неділю пройшла акція прихильників Міхеїла Саакашвілі, участь у якій, за даними поліції, взяли близько 2 тис. осіб. Вони пройшли від парку ім. Шевченка по Хрещатику до Майдану Незалежності, після чого частина протестувальників вирушила до Жовтневого палацу і здійснила спробу його штурму. В результаті сталися сутички з силовиками, які охороняли будівлю. Після невдалих спроб захоплення будівлі, протестуючі попрямували до Верховної Ради, а Саакашвілі заявив, що мав намір "орендувати" приміщення в Жовтневому палаці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати