Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ар'єв пояснив, як закон про реінтеграцію вплине на резолюцію ООН щодо миротворців

18 січня, 17:54
Фото Reuters

Визнання на законодавчому рівні Росії агресором важливе для представлення інтересів України під час позовів у міжнародних судових інституціях.

Про це заявив голова підкомітету з питань міжпарламентських зв’язків, двосторонніх та багатосторонніх відносин Комітету ВР у закордонних справах, народний депутат від БПП Володимир Ар’єв, коментуючи ухвалений Радою закон про реінтеграцію Донбасу.

"Визнання РФ агресором важливе для представлення інтересів України під час позовів в міжнародних судових інституціях. Крім того, закон створює підстави для того, щоб ООН розробила зміни до існуючого проекту резолюції, або внесла нову резолюцію щодо направлення миротворців на Донбас", - сказав Ар'єв.

Депутат також припустив, що Росія, визнана агресором, скоріш за все не зможе брати участь в миротворчих операціях на тимчасово окупованій території, а тому намагатиметься ветувати рішення про миротворців в ООН.

"Маю сумніви, що РФ зможе брати участь в миротворчих операціях на тимчасово окупованій території! Тим більше, що вона визнана агресором, і в ООН буде ветувати рішення про миротворців", – наголосив Ар’єв.

Нагадаємо, що Рада ухвалила закон про реінтеграцію Донбасу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати