Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На північному сході Китаю зафіксовано новий спалах COVID-19

18 травня, 21:36

108 мільйонів осіб посадили на карантин через новий спалах коронавірусу на північному сході Китаю.

Про це повідомляє Bloomberg, передає УНН.

Карантин введено в містах провінцій Цзілінь і Ляонін. Під обмеження потрапили, зокрема, міста Цзілінь (центр однойменної провінції) і Шулань. Останній називають епіцентром нового спалаху коронавірусу.

Чиновники зі сфери охорони здоров’я поки точно не знають, що стало причиною нового спалаху, але припускають, що вірус могли занести люди, які повернулися з Росії. Провінція Цзілінь, де знаходиться Шулань, межує з Примор’ям.

Як повідомляє South China Morning Post, Шулань потрапив під карантин 18 травня. Там обмежили рух громадського транспорту, вихід на вулицю і виїзд з міста. У місті звільнили шістьох чиновників, включно з керівником місцевого відділення Комуністичної партії Китаю.

Новий спалах коронавірусу на північному сході Китаю був виявлений близько двох тижнів тому. За даними на 18 травня, в провінції Цзілінь зафіксовано 34 випадки COVID-19, в провінції Ляонін — три.

Напередодні старший радник уряду Китаю по боротьбі з коронавірусом Чжун Наньшянь заявив CNN, що велика частина населення Китаю до сих пір вразлива для коронавірусу, що збільшує ймовірність другої хвилі епідемії в країні.

Китай першим зіткнувся з коронавірусом наприкінці 2019 року. В кінці березня країна оголосила про зупинку епідемії, але окремі нові випадки продовжували реєструвати. За даними на 18 травня, в країні зафіксовано понад 84 тисяч випадків COVID-19, 4645 заражених померли.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати