Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На есмінці США "Фіцджеральд" біля берегів Японії виявили тіла 7 членів екіпажу

18 червня, 10:23
Фото Reuters

Після зіткнення із контейнеровозом біля берегів Японії сімох членів екіпажу есмінця США "Фіцджеральд"оголосили зниклими безвісти. У останній заяві командувача 7-м флотом ВМС США йдеться про те, що тіла всіх сімох членів екіпажу знайшла рятувальна команда, яка змогла увійти до корабля там, куди вдарив контейнеровоз. Моряки, які зникли, перебували в каютах, затоплених водою, передає ВВС-Україна.

Імена загиблих оголосять після ідентифікації тіл, яку проведуть у шпиталі в Йокосуці. Японські ЗМІ уточнюють, що знайшли тіла всіх сімох членів екіпажу есмінця. Раніше командування ВМС США заявляло, що моряки зникли безвісти.

Зіткнення сталося напередодні о 2:30 ночі за місцевим часом в 100 кілометрах на південний схід від японського міста Йокосука. Есмінець зіткнувся із великим контейнеровозом ACX Crystal, який йшов під прапором Філіппін.

Звіти свідчать про те, що торгове судно було приблизно втричі важчим за військовий корабель. Воно раптово розвернулося приблизно за 25 хвилин до катастрофи. Чому "Кристал" змінив курс, невідомо.

Контейнеровоз ударив військовий корабель у праву сторону корпусу: в районі носової надбудови і радіолокаційної станції.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати