Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Молдові вимагають позбавити депутатської недоторканності лідера Демпартії

18 червня, 13:54
Фото: Reuters

Міністр внутрішніх справ Молдови Андрій Нестасе звернувся до Генпрокуратури з позовом притягнути до кримінальної відповідальності суддів Конституційного суду і лідера Демпартії Влада Плахотнюка за спробу узурпації державної влади.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Доводжу до відома генерального прокурора, що з боку суддів Конституційного суду Поалелунжя Міхая, Апольські Раїси, Решетникова Артура, Гуріна Корнеліу, Беєшу Аурела і Запорожана В'ячеслава була зроблена спроба узурпації влади в державі на порушення Конституції Республіки Молдова», - йдеться у позові глави МВС.

Нестасе закликає тимчасово відсторонити суддів із займаних посад і залучити їх до відповідальності.

Міністр заявив, що «в період з 7 по 9 червня 2019 року судді Конституційного суду винесли рішення, що суперечать положенням Конституції Республіки Молдова, з тим щоб Плахотнюк Володимир і очолюване ним злочинне угруповання насильно залишалися при владі, і щоб забезпечити законність так званого уряду на чолі з Філіпом Павлом».

Міністр внутрішніх справ звернувся також до парламенту Республіки Молдова з вимогою розглянути питання позбавлення імунітету Плахотнюка і дати дозвіл на початок кримінального переслідування стосовно лідера Демпартії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати