Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Парубій відповів Зеленському щодо скликання позачергової сесії ВРУ

18 липня, 19:22
Фото Руслана КАНЮКИ, "День"

Голова Верховної Ради Андрій Парубій знову заявляє, що готовий невідкладно скликати позачергову сесію парламенту, але не окреме засідання, в зв'язку з чим просить президента України Володимира Зеленського привести свій лист до Верховної Ради у відповідність із законом.

Про це йдеться в тексті відкритого листа Парубія до Зеленського, опублікованого на його сторінці в соцмережі Facebook у відповідь на опублікований раніше лист глави держави спікеру парламенту, в якому той звинуватив його в "злочинній бездіяльності" і нездатності "на самопожертву на благо українського народу", передає Інтерфакс-Україна.

"Змушений знову повторити, що Ваше подання від 17 липня 2019 року було оформлене не у відповідності до вимог чинного законодавства ... Якщо Ви дійсно хочете проведення позачергової сесії, а не демонстрації передвиборчого шоу, Ваш офіс без будь-яких труднощів міг би швидко і ефективно привести текст листа президента України до Верховної Ради України у відповідність до вимог закону і невідкладно передати до Апарату парламенту. І, як я вже зазначав, у найкоротші терміни я забезпечу проведення позачергової сесії", - написав Парубій.

Він підкреслив, що в разі надходження відповідного подання готовий узгодити дату проведення позачергової сесії Верховної Ради і невідкладно підписати розпорядження про її підготовку.

"Щодо самопожертви і перемоги, то необхідно мати достатньо особистих заслуг, щоб апелювати до таких високих якостей. Нагадаю: серед депутатів цього скликання є ветерани АТО, які звільняли з російської окупації українські міста, які проливали свою кров за Україну. Пам'ятайте це", - додав Парубій.

Як повідомлялося, в першому листі Зеленського на ім'я Парубія від 16 липня президент України попросив скликати позачергове пленарне засідання парламенту в четвер, 18 липня, для розгляду внесених главою держави законопроектів: про конфіскацію незаконних активів чиновників, про зміну початку роботи Вищого антикорупційного суду, про відстрочку штрафних санкцій за порушення порядку ввезення автомобілів з іноземними номерами в Україну.

Наступного дня, 17 липня, Парубій заявив, що нині може скликати позачергову сесію парламенту, а не засідання, в зв'язку з чим попросив президента України привести свій лист до Верховної Ради у відповідність із законом. "Скликання такого засідання не передбачене законом, адже Регламент Верховної Ради України передбачає можливість скликання позачергового пленарного засідання в невідкладних випадках у період між пленарними засіданнями під час сесії Верховної Ради", - пояснив спікер Ради.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати