Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українська сторона ніколи не погоджувалася із "формулою Штайнмаєра", - Порошенко

18 вересня, 20:56
Фото з архіву «Дня»

П’ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко заявляє, що українська сторона ніколи не погоджувалася із "формулою Штайнмаєра".

Про це повідомляє прес-служба партії на офіційному сайті.

"Ніколи українська сторона не погоджувалась із "формулою Штайнмаєра". Ніколи. Ні на паризькому, ні на берлінському самітах. Штайнмаєр запропонував: давайте одразу після проведення виборів вступить в силу закон про особливий режим місцевого самоврядування. І ні слова більше", – заявив Порошенко під час спільного засідання Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва та Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з ЄС.

Він також додав, що альтернативи Мінським угодам за п’ять років ніхто не запропонував.

Лідер "Євросолідарності" наголосив, що позиція України чітка: спочатку безпековий компонент, який забезпечує захист вільного волевиявлення громадян і відновлення суверенітету України над всією окупованою територією. Другий етап – політичний компонент і проведення під наглядом міжнародних спостерігачів виборів, які відповідають високим стандартам БДІПЛ.

За словами Порошенка, миротворці з мандатом ООН повинні забезпечити гарантію безпекового компоненту для проведення вільного волевиявлення громадян за українські партії, за українським законодавством, під контролем української ЦВК і з забезпеченням контролю держави.

Він звернувся до міністра закордонних справ Вадима Пристайка: "В даному випадку теза про вибори по всій території України, вибачте мене збуджує людей. Бо вибори по всій території України можливі на територіях, які зараз є окуповані, лише після відновлення суверенітету, і люди це мають чути. Бо по-іншому виникає обурення людей. І нам це зараз не потрібно".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати