Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львівська хорова капела "Дударик" отримала статус "Національна"

18 вересня, 12:05

Президент України Володимир Зеленський присвоїв статус національної Львівській державній академічній чоловічій хоровій капелі «Дударик» з колективом-супутником хором хлопчиків.

Відповідний указ Глава держави підписав учора, 17 вересня, під час зустрічі з ректорами закладів вищої освіти Львівщини в межах робочої поїздки до регіону. Про це повідомляє сайт Президента.

«Я вас вітаю й отримую задоволення, підписуючи цей указ», – сказав Володимир Зеленський, звертаючись до керівника колективу, і назвав капелу справжнім українським брендом.

«Багато є колективів, які дали тисячі концертів. Але головне, що ці колективи несуть пам'ять, історію, вони є серцем України. А ще вони дарують задоволення сотням тисяч глядачів», – зазначив Володимир Зеленський. І додав, що є колективи, які культурно надихають – не тільки в Україні, а в цілому світі».

Напередодні, 16 вересня, Кабінет Міністрів схвалив проект указу Президента “Про надання комунальному закладу Львівської обласної ради Львівська державна академічна чоловіча хорова капела “Дударик” з колективом-супутнім хором хлопчиків статусу національного”.

“Надати комунальному закладу Львівської обласної ради Львівська державна академічна чоловіча хорова капела “Дударик” з колективом-супутником хором хлопчиків статус національного й надалі іменувати його - комунальний заклад Львівської обласної ради Львівська національна академічна чоловіча хорова капела “Дударик” з колективом-супутником хором хлопчиків”, - сказано в проекті.

Також уряд прийняв постанову “Про внесення зміни до пункту 21 додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 р. № 710”, яка дозволяє ініціювати присвоєння капелі нового статусу.

Реалізація цих документів створить сприятливі умови для подальшого творчого розвитку капели, сприятиме розвитку культурно-мистецького життя регіону, а також забезпечить можливість у подальшому внести зміни до нормативно-правових актів у частині підвищення рівня оплати праці працівників закладу.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

Фото зі сайтів Президента та капели «Дударик».

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати