Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Єлизавета II помилувала засудженого, який допоміг зупинити терориста на Лондонському мосту

18 жовтня, 13:49

 Королева Великої Британії Єлизавета II помилувала 42-річного Стівена Галланта, який допоміг зупинити терориста на Лондонському мосту в листопаді 2019 року.

 Про це повідомляє таблоїд Daily Mail, передає УНН.

Галлант був засуджений за вбивство пожежного в 2005 році на 17 років в’язниці. 29 листопада 2019 року чоловік отримав дозвіл вийти з в’язниці для участі в реабілітаційному заході для ув’язнених. Він опинився недалеко від Лондонського мосту, де 28-річний Усман Хан зарізав двох випускників Кембриджського університету.

У Галланта з собою був бивень нарвала (морського ссавця з ряду китових), який йому подарував державний службовець. За допомогою нього він допоміг зупинити озброєного ножами і муляжем жилета смертника Хана до прибуття поліції, яка в підсумку ліквідувала терориста.

17 жовтня британський Мін’юст повідомив, що Єлизавета II застосувала рідко використовувану королівську прерогативу помилування за порадою уряду. Видання повідомляє, що влада визнала “виключно сміливі дії” Галланта.

Остаточне рішення про його звільнення повинна прийняти комісія з умовно-дострокового звільнення, однак імовірність відмови вкрай мала. За інформацією Daily Mail, Галлант був зразковим ув’язненим і збирався подати прохання про дострокове звільнення через десять місяців.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати