Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна приєднається до програми ЄС "Креативна Європа"

18 листопада, 17:09
Фото з сайту svit24.net

Завтра до України вперше приїде європейський комісар з питань науки, освіти, культури, молоді та спорту для підписання угоди щодо приєднання до програми "Креативна Європа". Про це повідомив міністр культури В'ячеслав Кириленко під час засідання Кабінету міністрів, передає Еспресо.TV.

Кириленко розповів, який культурний проект буде у України з Європейським Союзом: "Це програма, яка відкриває нові перспективи і можливості для української культури, для креативних індустрій, для аудіо-візуального сектору. Саме на ці напрями скерована програма Європейського Союзу "Креативна Європа". Вона почала діяти лише минулого року і термін дії до 2020 року включно. Учасниками можуть бути країни ЄС або країни, які мають відповідні угоди про асоціацію чи про взаємодію по конкретних програмах із ЄС, тобто Україна має право брати участь".

Як повідомив міністр культури, бюджет програми "Креативна Єврпа" складає майже 1,5 млрд євро. 

Програма спрямована на підтримку європейського кіно, культури та креативного сектору, що надає їм можливість збільшити контрибуцію у зайнятість населення та економічне зростання. Планується підтримати десятки тисяч митців, фахівців культури та аудіовізуального сектору, представників "виконавчого" мистецтва (театр, танець), образотворчого мистецтва, видавничої справи, кінематографії, телебачення, музики, міжжанрових мистецтв, культурної спадщини та відео-індустрії. 

Програма ЄС "Креативна Європа" є одним з найбільших проектів Європейської Комісії культурно-гуманітарного спрямування і представляє великі фінансові можливості для розвитку культурного та креативного секторів у країнах-членах ЄС та державах-учасницях "Східного партнерства".

Програма складається з трьох компонентів: Культура (31 % бюджету), медіа (56 % бюджету) та секторальний напрямок (13 % бюджету), спрямований на підготовку та оцінку проектних пропозицій у сферах культури, аудіовізуальної політики, медіа. Україна братиме участь у програмі "Культура".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати