Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У НАТО нагадали, що Україні необхідно зосередитися на внутрішніх реформах

18 листопада, 17:24

Рішення, ухвалене на Бухарестському саміті НАТО в 2008 році про те, що Україна та Грузія стануть членами Північноатлантичного альянсу і що план дій щодо членства буде наступним кроком на цьому шляху, залишається в силі, проте альянс очікує від України подальшого зосередження на внутрішніх реформах, заявила директор Центру інформації та документації НАТО Вінета Клейне.

"Звісно, немає короткого шляху до членства в НАТО. Щодо реформ, яким прихильна Україна, дуже важливо, щоб вони були імплементовані, проводилися і приносили результати. Ось чому я хочу наголосити, що рішення, ухвалене на Бухарестському саміті, як і раніше, існує. Але я також хочу наголосити, що НАТО очікує, що Україна продовжить фокусуватися на внутрішніх реформах, тому що успішна імплементація реформ - це найкращий спосіб для подальшого просування до членства", - сказала Клейне під час круглого столу "Відносини Україна-НАТО в контексті стійкого миру на Донбасі" в Києві в середу.

Вона зазначила, що її батьківщині, Латвії, знадобилося десять років "дуже ретельної та важкої роботи" для проведення справжніх, регулярних реформ на шляху до членства в альянсі.

"Надання плану дій щодо членства не визначає жодних рішень щодо членства в НАТО. НАТО сильно підтримує триваючі реформи України в секторі безпеки та оборони. Дуже важливо, що ці реформи проводяться у всеосяжний спосіб. Важливо, що протягом цього процесу всі аспекти беруться до уваги, такі як посилення заходів для боротьби з корупцією, демократичний контроль і цивільний контроль над українськими Збройними силами та інституціями з безпеки", - наголосила Клейне.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати