Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Чернігові завтра запрацює "Казкове містечко"

18 грудня, 18:28

Завтра, 19 грудня, засяє вогниками новорічна красуня-ялинка на Красній площі Чернігова й запрацює «Казкове містечко», де можна буде скуштувати різноманітні смаколики та придбати сувенірну продукцію. Вперше частина святкових заходів проходитиме в оновленому сквері імені Богдана Хмельницького, де розгорнеться один з концертних майданчиків і дітлахи зустрінуться зі Святим Миколаєм, котрий символічно виходитиме з-за П’ятницької церкви – пам’ятки архітектури ХІІ ст..

Загалом програма новорічно-різдвяних свят у місті легенд цього року як ніколи яскрава й насичена. 19 грудня, якщо погода дозволить, відкриється льодовий майданчик, де з видовищним художнім номером запрошені виступити пара юних спортсменів на ковзанах зі збірної України. «В Чернігові, на відміну, приміром, від Гомеля, ми не маємо професійних представників цього виду спорту, тому ми запросили киян, – анонсує родзинки свята начальник управління культури та туризму Чернігівської міської ради Олександр Шевчук. – Побачимо, як треба поводитися на ковзанці, і, можливо, хтось зацікавиться й захоче розвиватися в цьому напрямку. Взагалі це надзвичайно цікаво, це шоу, це видовище!»

Концертну програму в день Святого Миколая розпочне академічний хор імені Дмитра Бортнянського. Головна сцена вже встановлена на Красній площі Чернігова, але задіяний буде і новий майданчик у сквері імені Хмельницького. Крім того, відбудеться вручення подарунків переможцям конкурсу ялинкових прикрас, що тривав у навчальних закладах. Діток привітає особисто міський голова Владислав Атрошенко. Він і дасть урочистий наказ, аби засяяла святкова ілюмінація та головна ялинка в Чернігові. До речі, про святкову ілюмінацію варто згадати окремо.

Цього року в нашому обласному центрі буде ще більше новорічних локацій і фотозон, працівники комунальних служб розвішують нові гірлянди, встановлюють світлові колони та фонтани. Зимових фонтанів змонтовано аж три – один в сквері по проспекту Миру, де й торік, а ще два – в сквері Богдана Хмельницького. Прикрашені ліхтарі, дерева, огорожа навколо центральної площі та у скверах поруч. На вході до малого бульвару (так званої «стометрівки») встановлено сяючу арку, яка також є частиною новорічної ілюмінації. А біля головної ялинки з’явилася нова фотозона з яскравими оленями. Світлові елементи встановлено також біля РАЦСу.

«Основна родзинка в тому, що ми запропонували новий дизайн-концепт «Казкового містечка» та зимових святкувань, – говорить Олександр Шевчук. – Це загальне бачення всіх деталей окремо і картинки в цілому. Коли все це виконується, кожен відвідувач – доросла людина чи дитина відчуває справжню казку. Коли ж фудзона – окремо, сцена – окремо, майстри – самі по собі, не відчувається зв’язку ні в архітектурі, ні в логіці, ні в кольорах, то таке свято – напівсвято. Ми прагнули зробити так, аби дизайн-концепт об’єднав всі ці моменти. Чи прийме глядач цю ідею – побачимо. Ми готові до зауважень і побажань».  

«Казкове містечко» на Красній площі в Чернігові діятиме до 14 січня. Ще один з новорічних сюрпризів для жителів і гостей Чернігова - безкоштовні екскурсії для всіх охочих. Вони стартують щосуботи та щонеділі о 15.00 від головної ялинки.

Вікторія СИДОРОВА, Чернігів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати