Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вчені створили "найшвидшу" у світі криптовалюту

19 січня, 22:25
Фото з відкритих джерел

Міжнародна група вчених зайнялася розробкою "надшвидкої" криптовалюти Unit-e. Вона працюватиме зі швидкістю до 10 тис. транзакцій на секунду, але фахівці все одно не впевнені у її майбутньому

Як пише Bloomberg, запуск віртуальної валюти запланований на другу половину 2019 року.

Криптовалюта Unit-e стала першою ініціативою некомерційного фонду Distributed Technology Research (DTR), створеного вченими зі Стенфордського університету, Массачусетського технологічного інституту (MIT) і Каліфорнійського університету в Берклі за підтримки хедж-фонду Pantera Capital. 

Основною особливістю Unit-e стане швидкість обробки транзакцій: вчені запевняють, що вона складе 10 тисяч на секунду. При цьому інші криптовалюти наразі помітно повільніші: біткоїн дозволяє проводити не більше семи транзакцій на секунду, а Ethereum - до 30 транзакцій. Найвища швидкість проведення транзакцій на сьогодні у Visa - до 1,7 тисяч на секунду.

Для отримання такої швидкості група вчених планує повністю деконструювати технологію блокчейну, яка підтримує більшість криптовалют, і поліпшити кожен її елемент.

Експерти відзначають, що попри величезний потенціал технології Unit-e, її запуск може лишитися без уваги, оскільки ринок криптовалюти знаходиться на мінімальному рівні за останні кілька років.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати