Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

НАОНІ у Львові обіцяє екшен

19 травня, 12:55
Фото зі сторінки НАОНІ у Facebook

Національний академічний оркестр народних інструментів України (НАОНІ) 21 травня на сцені Театру ім. Марії Заньковецької покаже нову унікальну шоу-програму – світові хіти у поєднанні з українським колоритом.

В афіші – саундтреки з «Титаніка» та «Місії неможливої», попурі з композицій TheBeatles, DeepPurple, ABBA, Adele, Metallica, DepecheMode, PinkFloyd, Скрябіна у виконанні сопілкарів, троїстих музик, бандуристів, скрипалів, виконавців на зозульках, майстрів оригінальної перкусії, електромузичних та багатьох інших несподіваних інструментів.
Зозулька, теленка, бербениця, рубель, кувиця, тулумбас, бугай, береста, бухало, козобас – такого набору інструментів, а їх в НАОНІ –  сорок, не має жоден професійний колектив у світі. Будуть також фірмові хіти на цимбалах, гра на косах, і це  – своєрідна візитівка НАОНІ.

Спеціальний гість концерту – фіналіст «Голосу Країни» Аніс.

Перший виступ оркестру відбувся 12 квітня 1970 року, а статус «Національний» колектив отримав 1997-го.

Базис виступів НАОНІ – інструментальна музика всіх регіонів України. В концертах часто звучать оригінальні ансамблі: сопілкарів, троїстих музик, бандуристів, дримбарів, виконавців на зозульках.  Оркестровані твори української і світової класики – Дмитра Бортнянського, Артемія Веделя, Семена Гулака-Артемовського, Миколи Лисенка, Михайла Глінки, Миколи Леонтовича, Антоніна Дворжака, ЙоганнесаБрамса та твори сучасних композиторів. Популяризує НАОНІ й народну пісню.

Історія колективу міцно пов'язана із творчістю видатних співаків. З оркестром, зокрема, працювали Анатолій Солов'яненко, Дмитро Гнатюк, Раїса Кириченко, Євгенія Мірошниченко, Микола Кондратюк, Марія Стеф'юк, Ольга Басистюк. Тепер – Софія Ротару, Ніна Матвієнко, Володимир Гришко, Валентина Степова, Віктор Павлик, Настя Каменських, Олег Скрипка, ONUKA, гурти «Брати Карамазови», «Друга ріка, а ще – молода генерація солістів Національної опери, і не тільки.

НАОНІ неодноразово він ставав переможцем «Битви оркестрів» в Україні та Молдові.

Керівник оркестру – лауреат Національної премії ім. Т.Шевченка, народний артист України Віктор Гуцал.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

Фото зі сторінки НАОНІ у Фейсбуку.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати