Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За добу ООС 4 українських військових отримали поранення внаслідок 18 ворожих обстрілів

19 травня, 09:01
Фото: mil.gov.ua

За минулу добу бойовики 18 разів обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, чотири українських військовослужбовців отримали поранення, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил (ООС).

"18 травня озброєні формування Російської Федерації 18 разів порушили режим припинення вогню, з них шість - із застосуванням заборонених мінських угодами артилерійських систем калібру 152 і 122 мм і мінометів калібрів 120 і 82 мм. Унаслідок обстрілу четверо військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення", - йдеться у зведенні, оприлюдненому на сторінці прес-центру штабу у Facebook.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 10 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил. Зокрема, тричі з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - поблизу н.п. Піски, чотири рази з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - у Авдіївки, зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - біля н.п. Новоселівка Друга, двічі з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - навколо н.п. Мар'їнка та Пищевик.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських захисників були обстріляні вісім разів з артилерійських систем калібру 152 і 122 мм - поблизу н.п. Новотошківське, п'ять разів з мінометів калібрів 120 і 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - у н.п. Кримське, з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - поблизу смт Південне, зі стрілецької зброї - неподалік н.п. Станиця Луганська.

За даними української розвідки, 18 травня два бойовика знищені, ще троє поранені.

"З початку поточної доби ворог з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї обстріляв наші позиції поблизу населеного пункту Водяне в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід"", - додали в штабі Операції.

Також у прес-центрі зазначили, що з початку доби втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати