Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Всесвітня асамблея охорони здоров'я прийняла резолюцію про розслідування міжнародної реакції на COVID-19

19 травня, 22:40

Учасники 73-ї Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я підтримали резолюцію, в якій йдеться про необхідність перевірити, які заходи різні країни світу прийняли у відповідь на пандемію коронавірусу, зазначає УНН з посиланням на Reuters.

Резолюція закликає якомога швидше провести “об’єктивну, незалежну і всебічну оцінку” міжнародної реакції на COVID-19. У документі не згадується Китай і немає заклику з’ясувати походження вірусу.

Жодна з країн — членів Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) не висловила заперечень з приводу резолюції. Документ був внесений Євросоюзом за підтримки ще понад 100 держав.

Довідка: Всесвітня асамблея охорони здоров’я — є директивним органом Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). В її роботі беруть участь делегації від усіх держав — членів ВООЗ. В основні функції асамблеї входить визначення політики ВООЗ, призначення генерального директора організації, нагляд за фінансовою політикою і затвердження бюджету. Сесії асамблеї проводяться щорічно в Женеві.

Китай схвалив проведення розслідування, але тільки після закінчення пандемії, пише CNN.

Поширення коронавірусу почалося в Китаї наприкінці 2019 року. Влада країни заявила, що інфекція має природне походження. ВООЗ дотримується такої ж думки. Організація вважає, що вірус передався людині від летючих мишей, а не був створений або змінений в лабораторії.

Влада США висували версію про те, що коронавірус міг випадково “втекти” з Інституту вірусології в китайському місті Ухань. Про існування доказів на користь цієї версії заявляли, зокрема, президент США Дональд Трамп і глава Держдепартаменту США Майк Помпео.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати