Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зеленський підтримує перезавантаження економічного напряму зовнішньої політики, ініційоване МЗС

19 травня, 16:42

Президент України Володимир Зеленський підтримав перезавантаження економічного напряму зовнішньої політики України, яке ініціював міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, і цей процес МЗС розпочне з перезапуску роботи оновленої Ради експортерів та інвесторів.

За словами міністра, саме тісна співпраця з українськими експортерами й іноземними інвесторами допоможе українським дипломатам на практиці спрямовувати свої зусилля за кордоном на розширення необхідних можливостей і подолання наявних перешкод.

"Нині найкращий час для втілення економічних амбіцій України. Для цього МЗС запускає якісно оновлений блок торговельно-інвестиційної дипломатії. Ми зосередимося на двох пріоритетах: підтримці українського експорту у світі та залученні інвестицій до України. Зусиллями українських дипломатів подолання економічних наслідків пандемії має стати історією успіху України та всіх українців. Внесок у зміцнення економічної безпеки України стане одним із показників ефективності роботи дипломатів", - сказав на нараді у вівторок Кулеба, повідомляє прес-служба глави держави.

Зеленский наголосив, що український бізнес повинен мати можливості експорту. "Я хочу, щоб український бізнес мав можливості експорту. Хочу, щоб не лише великі підприємці виходили на міжнародний ринок, а і щоб таку можливість отримав середній і малий бізнес, наприклад, фермер з якісною продукцією чи підприємець з унікальним виробництвом, щоб вони йшли на експорт і виростали до великих бізнесів, щоб мали таку мотивацію", - зазначив він.

У зустрічі про прискорення зростання експорту й залучення інвестицій узяли участь також заступники керівника Офісу президента Ігор Жовква і Юлія Ковалів, радник президента з питань економіки Олег Устенко та секретар Національної інвестиційної ради Леван Варшаломідзе.

Ковалів і Варшаломідзе представили готові проекти іноземних інвестицій, які перебувають на фінальній стадії узгодження.

"Національна безпека, фінансова незалежність, нові робочі місця та інновації - це головні напрями, куди нам потрібно залучити інвестиції", - зазначив секретар Націнвестради.

Ковалів також представила проект закону про так званих інвестиційних нянь, який треба було допрацювати з урахуванням ситуації з пандемією коронавірусу у світі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати