Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міноборони США: російські операції на фронті стають меншими за розміром та масштабом

19 травня, 15:22
Фото: Reuters

російські війська за останню добу продовжили рух від Херсону у бік Чорного моря, а також досягли незначного прогресу у напрямку від Донецька до Великої Новосілки, українські війська відтісняють противника на північному сході від Харкова.

Як передає "Інтерфакс-Україна", про це повідомив на брифінгу у Вашингтоні у середу представник Міноборони США.

Він уточнив пізніше, що "прогрес, який ми спостерігаємо, - це лінія доступу від Херсону, що ближче до Чорного моря. Не обов'язково у бік Миколаєва".

За його словами, наступальні операції росіян останнім часом стають "меншими за своїм розміром і масштабом, а їх цілі стають більш локалізованими".

"Тож це просто своєрідне скорочення їх завдань та цілей. І це також відповідає розміру підрозділів, які беруть участь у цих дрібніших операціях. Ви знаєте, ми бачимо, що залучаються до руху все більше підрозділів розміром із роту", - сказав він.

За його словами, "вони досі не виправили своїх проблем із координацією. Вони ще не дуже добре інтегрують свої підрозділи. Їх зв'язок між командирами все ще не дуже ефективний".

Представник Міноборони підтвердив, що 79 із 90 гаубиць M777, наданих США, тепер передані українським військовим і "вони забезпечують далекий вогонь із закритих позицій". Також передано 156 000 снарядів калібру 155 із 209 000. Україна отримала 3 з 11 вертольотів Мі-17, їх передано українським військовим, а також "усі РЛС, які ми обіцяли".

Із 300 анонсованих раніше Switchblades, в Україні вже понад 200, і "майже 10 БПЛА Phoenix Ghost перебувають в Україні", сказав представник Міноборони. Він також зазначив, що триває навчання українських військовослужбовців роботі на обладнанні для радіоелектронної боротьби.

Представник Міноборони США зазначив, що росіяни "виразно намагаються зірвати цей потік (постачання зброї – ІФ), але у нас немає ознак того, що їм це вдалося, і потік триває".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати