Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вчені виявили під земною корою квадрильйони діамантів

19 липня, 22:49
Фото liferules.pl

Вивчаючи як звукові хвилі перетинають Землю, дослідники натрапили на невідомі поклади діамантів, що можуть становити кілька квадрильйонів тон.

Про це повідомляє BFMTV.

"Під нашими ногами - величезний скарб: більше квадрильйона тон діамантів знаходяться нижче поверхні Землі", - заявили дослідники Массачусетського технологічного інституту (MТІ) цього тижня.

Науковці пояснили, що «скарб» розміщений від 145 до 240 кілометрів нижче поверхні нашої планети, тому дістатися до нього наразі не є можливим з огляду на технологічний розвиток людства.

"Відкриття демонструє, що діамант, мабуть, не є настільки екзотичним мінералом, а що в масштабах речей він відносно поширений", - сказав Ульріх Фаул, дослідник департаменту планет, атмосфери та наук про землю в MТІ. 

Дослідники дійшли висновку, що старі підземні породи містять щонайменше в тисячу разів більше діамантів, ніж вважалося раніше. Ці дорогоцінні камені, однак, не настільки близько, щоб стати частиною ювелірних прикрас.

Діаманти утворюються під екстремальним тиском і екстремальною температурою в найглибшій частині земних надр і з'являються поблизу поверхні лише завдяки вулканічним виверженням, які трапляються досить рідко.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати