Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Із призначених лікарень 190 вже готові до госпіталізації хворих коронавірусом

19 липня, 22:24
Фото з архіву "Дня"

Серед 257 лікарень, які призначені для госпіталізації хворих на коронавірус українців, 190 повністю відповідають вимогам Національної служби здоров'я України.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час наради в Офісі президента, передає "Інтерфакс-Україна".

"Як повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, з 257 лікарень, які визначені для госпіталізації хворих на коронавірусну хворобу, 190 відповідають вимогам, що визначені Національною службою здоров’я. Для іншої частини, які є лікарнями другої хвилі, будуть виписані окремі вимоги, щоб з ними швидше уклали контракти. Що ж до дитячих лікарень, то в кожній області визначено по одному такому закладу", - розповіли в пресслужбі ОП.

Уточнюється, що заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко нагадав, що триває підготовка до початку комунікаційної кампанії про те, що вакцинація проти COVID-19 вже відкрита для всіх категорій населення, а всі центри масової вакцинації працюють сім днів на тиждень. Це відбудеться після ухвалення Міністерством охорони здоров'я рішення про перехід до 5-го етапу вакцинації.

"У нас має бути щонайменше один великий головний центр масової вакцинації в кожному обласному центрі. Крім того, центри масової вакцинації мають бути відкриті в кожному районному центрі та в містах, у яких проживає понад 100 тисяч населення", - зазначив Тимошенко.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко додав, що потрібно відкрити 3 300 кабінетів для щеплення, які були заздалегідь визначені, у всій країні, а також розподілити вакцини за цими пунктами.

"Цього тижня керівник МОЗ планує особисто перевірити виконання означеного завдання в кількох областях", - наголошують в ОП.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати