Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Запоріжжі збирають допомогу лікарням Горлівки

19 серпня, 15:16

Мешканка Горлівки (Донецька область) Владислава Крижна тимчасово переїхала до Запоріжжя. На новому місці дівчина організовує збір коштів та ліків для медичних закладів рідного міста.

Горлівку досі утримують бойовики «ДНР», минулого тижня місто нещадно обстрілювали з артилерійської зброї. Як наслідок, багато людей отримали важкі поранення, часто — кінцівок, а у лікарнях — брак препаратів, гігієнічних засобів та самих медиків, аптеки закрито. «Знайомий отримав осколкове поранення, повідомив, що у лікарні іноді не вистачало рукавичок. Приятелю кололи спеціальний антибіотик, потім препарат закінчився, а хлопцю родичі допомогли виїхати до Дніпропетровська», — розповідає Владислава Крижна.

Зараз Владислава створила групу у Facebook «Гуманитарная помощь для Горловки», де публікує потреби медичних закладів міста. Допомогу активістка планує пересилати з волонтерами, які знають шлях до окупованої Горлівки. Владислава Крижна зізнається: «Людей у Запоріжжі ще знаю мало, тому немає ресурсу для організації окремого пункту збору допомоги. Якщо хтось може передати ліки чи кошти, буду особисто зустрічатися з людиною та забирати речі, мої реквізити є у групі в Інтернеті. Утім, вже знайшла контакти запорізьких активістів, тож планую зробити централізовану точку збору допомоги».

Люди вже відгукуються на заклик волонтера, наприкінці цього тижня планують перше відправлення допомоги до Горлівки. Загалом у Запоріжжі нормально ставляться до переселенців з Донбасу: такі люди звертаються до штабу в обласному управлінні ДСНС, де реєструються та можуть отримати психологічну допомогу. Раз на тиждень переселенці можуть отримати продуктовий пайок, їм допомагають переоформити документи, надають безкоштовні медичні послуги. Напружена ситуація з житлом — за словами Владислави Крижної, безкоштовно поселять «тільки у крайньому випадку».

Новини та фінансова звітність щодо допомоги горлівчанам викладають у групі «Гуманитарная помощь для Горловки». Наразі медичним закладам міста потрібні препарати «Цефтріаксон» (ампули) та «Дексалгін» (ампули), системи для крапельниць, стерильні рукавички, стерильна марля і 5-кубові шприци.

Марія ПРОКОПЕНКО
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати