Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В ООН закликали посилити гуманітарну допомогу жителям Донбасу

19 серпня, 16:55
Фото Reuters

З нагоди 10-го Всесвітнього дня гуманітарної допомоги Організація Об'єднаних Націй закликає негайно вжити заходів для захисту мільйонів цивільних громадян України, які страждають внаслідок активних бойових дій на сході країни.

Про це йдеться у заяві Управління ООН із координації гуманітарних справ.

Координатор системи ООН в Україні та Координатор з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані звернулася з невідкладним проханням про збільшення підтримки з боку міжнародної спільноти для розширення необхідної гуманітарної допомоги для задоволення значних гуманітарних потреб мешканців Донбасу.

"Я глибоко стурбована тим, що мільйони українських чоловіків, жінок та дітей, які живуть біля 450-кілометрової лінії зіткнення стикаються з загрозою обстрілів та снайперського вогню та ризиками, пов'язаними з великою кількістю мін та боєприпасів, що не розірвалися”, - зазначила вона.

За даними ООН, на п'ятий рік кризи на сході України понад 3 тис. цивільних осіб - чоловіків, жінок і дітей - загинуло та більш ніж 9 тис. було поранено. Більш ніж 3,4 мільйонів людей стикаються з труднощами щодо отримання продуктів харчування, доступу до води, житла, медичних послуг та освіти, що поглиблює уразливість їхнього становища та виснажує здатність відновлення життєстійкості.

Лубрані також наголосила, що, потрібне негайне збільшення фінансування для того, щоб великі гуманітарні потреби на сході України були повністю задоволені.

“У мене викликає занепокоєння, що фінансування гуманітарного реагування забезпечено менш ніж на третину від необхідної суми”, - зазначила Лубрані.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати