Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Головою Вінницької ОДА став Владислав Скальський

19 вересня, 13:57
Фото надано автором

У Вінниці представили нового голову Вінницької ОДА. Ним став Владислав Скальський, якого вважають людиною Гройсмана, оскільки до сьогоднішнього дня він працював заступником міського голови Вінниці Сергія Моргунова. Попри акредитацію журналістів і запрошення представників з районів на одну годину раніше до офіціозу, президента України Володимира Зеленського не було. Вінниччина стала чи не єдиним регіоном, де він особисто не представляв голову ОДА. Замість нього на подію приїхав перший заступник керівника офісу президента Сергій Трофімов. У своєму вітальному слові він сказав про те, що не треба асоціювати Владислава Скальського з Володимиром Гройсманом, бо команда президента, в першу чергу, орієнтується на професіоналів, а не зв’язки.

«До мене доходять чутки, що є питання, чому на Вінниччині призначають людину Гройсмана. Не хочу приділяти час чуткам. Але скажу, що ми сьогодні призначаємо не Гройсмана, ми призначаємо Скальського. Питання не в тому, чия це людина, а в тому, що це професіонал. І в нього є бажання розвивати Вінниччину і країну загалом, – відзначив Сергій Трофімов. – Зараз Вінниччина демонструє позитивну динаміку розвитку. На сьогоднішній день область впроваджує 67 довгострокових інвестиційних проєктів. Окрім цього, в аграрному секторі продовжується реалізація 85 інвестиційних угод. Їх підтримка і сприяння стане одним з головних завдань нового голови ОДА».

Кандидатура Владислав Скальського не стала несподіванкою. Чутки про його призначення поширювалися областю ще до з 21 серпня поточного року, коли Кабмін на чолі з Володимиром Гройсманом погодив запропоновані президентом Володимиром Зеленським кандидатури на посади глав трьох обласних адміністрацій, зокрема і Вінницької. При прем’єрстві Олексія Гончарука інших кандидатур не погоджували.

 У своєму вітальному слові він сказав, що подякував Президенту за довіру і пообіцяв працювати на благо рідного краю.

«Вінниця і Вінницька область мої рідні, звідси мій батько і мій дід. Цей зв’язок я відчував коли працював далеко від рідного міста і навіть далеко від України. І він повернув мене на батьківщину. І саме тому я намагався застосувати увесь мій досвід задля розвитку рідного міста і територіальної громади, – сказав Владислав Скальський. – І ми маємо конкретні результати: нові виробництва, нові робочі місця, нові рівні зовнішньої і внутрішньої оцінки міста. Найголовніше зараз примножити ті результати, які є. Серед пріоритетів: розвиток малого та середнього підприємства, нових стандартів надання соціальних, адміністративних та медичних послуг. Контролюючі органи повинні перейти на сервісний підхід, а силові – гарантувати права та свободи людей».

До слова, Владислав Скальський корінний вінничанин. Після школи вступив до Вінницького державного технічного університету на факультет будівництва. По закінченню працював на посаді менеджера ТОВ «ТК ВінницяЮгторг», яке займалося гуртовим продажом алкогольних напоїв. Потім перейшов працювати заступником директора з будівництва в ТОВ «Європа». У 2006 році прийнятий на посаду менеджера-стажиста в ТОВ «МЕТРО КЕШ енд КЕРРІ Україна» в Києві. Після черги підвищень став директором торгівельного центру в Вінниці. У липні 2010 року переїхав працювати у Республіку Казахстан, де відповідав за розвиток мережі торгівельних центрів ТОВ «МЕТРО КЕШ анд КЕРРІ Казахстан». За два роки до Російської Федерації, де почав працювати директором дивізіонів «Південь» та «Сибір» в федеральній мережі гіпермаркетів компанії «Лента». У квітні 2014 року вирішив повернутися в Україну. Працював генеральним директором ТОВ «ГПС нерухомість Київ», виконував обов’язки генерального директора ДП «Центр державного земельного кадастру» при Держгеокадастрі України. З лютого 2016 року працював у Вінницькій міській раді. Спершу директором КП «Інститут розвитку міст», а 24 червня 2016 року був призначений на посаду заступника міського голови Вінницької міської ради. Одружений, має доньку.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати