Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рада не ухвалила законопроєкт, що дозволить "прослушку" депутатів

19 вересня, 21:26
Фото АПУ

Верховна Рада відправила на повторне читання законопроєкт, що скасовує так звані «правки Лозового» та дозволяє Національному антикорупційному бюро і Державному бюро розслідувань самостійно здійснювати прослуховування чиновників.

За законопроєкт № 1009 у другому читанні проголосували 196 народних депутатів.

Натомість за пропозицію повернути законопроєкт у профільний комітет на доопрацювання підтримали 242 народних депутатів.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков двічі зупиняв голосування за ухвалення законопроєкту в цілому. На думку опозиції, вдруге він зробив це запізно — система «Рада» зафіксувала результати — 196 голосів.

Законопроєкт, який подав президент Володимир Зеленський, передбачає надання Національному антикорупційному бюро України та Державному бюро розслідувань права самостійно здійснювати зняття інформації із транспортних телекомунікаційних мереж у рамках проведення негласних слідчих та розшукових дій.

Крім того, пропонується вилучити із Кримінального кодексу та закону про статус народного депутата норми, що забороняє без згоди Верховної Ради здійснювати обшук народного депутата, огляд його особистих речей і багажу, транспорту, жилого чи службового приміщення, а також втручатися у таємницю листування, телефонних розмов та іншої кореспонденції.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати